Valgus Pro НА БОЛКАТА ВО СТАПАЛАТА И ГРДИТЕ КОКАЛЧИЊА НА СТАПАЛАТА

ДАЛИ И ВИЕ ИМАТЕ ПРОБЛЕМ СО КОКАЛЧЕ? Valgus Pro СО ПОМОШ НА ЛЕКОВИТИОТ ФИКСАТОР ЗА ПАЛЕЦ ЌЕ ЗАБОРАВИТЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО КОКАЛЧИЊАТА.

valgus pro

Пример за тоа се плускавците на палците, на латински hallus valgus, односно деформација на стапалата. Valgus Pro Најмалку 30 % од жените не можат да носат штикли, Тие се срамат од своите стопала, Секој ден почнува со неудобност, а завршува со чуство на болка.

 

ФИКСАТОР ЗА ПАЛЕЦ “VALGUS PRO” – ЕДНО РЕШЕНИЕ ЗА ТРИ ПРОБЛЕМИ Го поставува палецот во правилна положба и ги отклонува деформациите. Ја отклонува болката, непријатното чувство при одење и носење на тесни обувки. Го исправа valgus-от и спречува воспаление на зглобовите. Фиксаторот “Valgus Pro” не смета при носењето на обувки, не се чувствува на нозете и е навидлив дури и во летни обувки. ШТО Е HALLUX VALGUS? На здравото стапало палецот се наоѓа практично паралелно со другите прсти. Стапалото одлично ја врши својата потпорна и амортизирачка функција. Кај лицата кои имаат валгусни деформации, палецот се свива нанадвор и почнува да се насочува кон останатите прсти. Амортизацијата и потпорната функција драстично се влошуваат. При валгус II-III степен, анатомијата на палецот е драстично нарушена: палцеот може да се вкрсти со другите прсти.. Потпорната и амортизирачката функција се драстично нарушени. Изразена валгусна деформација на палецот – чест пример за инвалидитет кај жените. КОГА Е ВРЕМЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ФИКСАТОРИТ “VALGUS PRO”? Профилакса на валгусот Доколку имате рамни стапала, речиси секогаш носите тесни чевли и штикли, ако некој од челновите на вашето семејство има HalluxValgus, тогаш вреди да користите “Valgus Pro”. Ова ќе спречи развој на заболувањето и вашите нозе ќе останат убави и здрави уште долго. Почетен стадиум на валгусот Про постојано носење на фиксаторот во тек на 3-6 месеци P “Valgus Pro” ја исправа деформацијата – коскичките на нозете едноставно изчезнуваат! Ефектот е клинички потврден. Резултатот трае дури и после престанок на користење на фиксаторот. Изразена валгусна деформација на палецот на стапалата. Дури и ако прстите се вкрстуваат и налегнуваат еден на друг, фиксаторот делува така што го враќа палецот у правилната положба, а останатие прсти во првобитната и единствена правилна положба. КАКО ДЕЛУВА ФИКСАТОРОТ ЗА ПАЛЦИ “VALGUS PRO”? антикостин Фиксаторот е направен од медицински силикон: еластичен хипоалергенси материјал, безбеден за здравјето и прилично издржлив. Фиксаторот од силиконски гел веднаш се приспособува на анатомијата на ногата, не се чувствува на стапалото, а при тоа внимателно и цврсто го фиксира палецот во правилна положба. “Кокалчето” се враќа во првобитната положба и обувките повеќе не стегаат. Болката при одењето исчезнува, а чевлите престануваат да се деформираат со што траат подолго. КАКО ДА ГО КОРИСТИТЕ ФИКСАТОРОТ “VALGUS PRO”? Едноставно, само ставете го на палеот и цврсто притиснете. После ова можете да облечете чевли. Фиксаторот може да се носи и дење и ноќе. Невидлив е при носење на летни обувки, како и сите други видови обувки со отворен преден дел. Колку повеќе го носите фиксаторот, толку побрзо се коригира деформацијата на палецот и изчеснува валгусот! Еден фиксатор го задржива своето својство при активно носење 2-3 недели. За поголемиот дел од луѓето кои патат од валгус доволни се 3 до 6 месеци како значајно би се решил проблемот со кокалчињата на стапалата! СПОРЕДБА НА ФИКСАТОРОТ “VALGUS PRO” СО ДРУГИ МЕТОДИ НА ЛЕЧЕЊЕ НА ВАЛГУС: Ортопедски коректори и супинаториi Гломазни влошки кои не можат да се користат со обувки, поради што најчесто се користат ноќе. Тоа значи дека обувката и понатаму го притиска деформираниот прст кој и понатаму е во неправилна положба во текој на најактивниот дел од денот. Ефикасноста он оваа метода се приметува само кај почетните стадиуми на болеста. Мелеми, креми и препарати против болки и воспаленија Способни се само да ги елиминираат и воспалението при развој на артритис или бурсита, меѓутоа на можат да ја елиминираат деформацијата и не го спречуваат развојот на болеста. Масажа, физиотерапија Немаат некаков посевен удел во лечењето на Hallux Valgus, бидејќи не ја елиминираат деформацијата. Се користат за ублажување на болките и за борба против воспаление на зглобовите. Хируршка интервенција До сега, единствена ефикасна метода за лечење на валгус во било кој стадиум. Операцијата го елиминира кокалчето на палецот, меѓутоа не може да спречи негово повторно појавување во иднина. Методот на лечење е трауматичен (кокалчето се сече и делот кој смета едноставно се отстранува. На стапалото по лечењето остануваат неестетски белези. Фиксатор за палец “Valgus Pro” Го поставува палецот во палецот во правилна положба и фактички го фиксира во текот на 24 часа, со што овозможува изразено лековит ефект. Деформацијата веќе не напредува, бидејќи за време на активниот дел од денот, телесната тежина правилсно се разпоредува на стапалото, додека тесните обувки повеќе не предизвикуваат поместување на палецот кон надворешната страна. РЕЗУЛТАТИ ОД ИСТРАЖУВАЊАТА НА ФИКСАТОРОТ СПРОВЕДЕНИ ОД СТРАНА НА ГЕРМАНСКИОТ ИНСТИТУТ ЗА ОРТОПЕДИЈА: Користењето на “Valgus Pro” во почетниот стадиум на болеста дава позитивен ефект кај пациентите, ефект кој е потврден клинички и рендгенски во 100% од случајите. При II и III стадиум на болеста драстично смалување на стапалата е регистрирано кај 68%, умерено кај 25%. Кај 98% од пациентите е забележано е изчезнување на болките и непријатностите при одење. Во текот на носењето на “Valgus Pro” кај ниту еден пациент не е забележан развој на артритис или бурсита – воспалителни компликации на валгус. ИСКУСТВА НА ПАЦИЕНТИ КОИ ГО КОРИСТЕЛЕ ФИКСАТОРОТ “VALGUS PRO” Проблемот се појави уште на факултет. 10 години ВООПШТО не носев штикли, се срамев од своите нозе, ми се чинеше дека сите гледаат во моите грди стапала. Многу се плашам од операции. Затоа го купив фиксаторот веднаш штом слушнав за него. Го носам веќе 3 месеци: моите нозе станаа сосема нормални! Дури не се ни сеќавам дали тие воопшто некогаш биле такви. Користам фиксатори за чевли со штикла – ова е уште една моја победа! Фиксаторот буквално ме спаси! Имав ужасни болки во нозете, носев машки чевли тешко се движев, Штом почнав да го носам фиксаторот, коскичките на нозете престанаа да бидат црвени, а прстите и стапалата помалку ме болеа. Повеќе на куцам, купувам и носам женски чевли и чизми. Буквално се препородив! Многу сум благодарна на луѓето кои го измислите ова феноменално нешто! Уште од детсвото имам рамни стапала, а веќе како млада девојка ми се појавија кокалчиња на нозете. Предходната година не можев да носам нормални чевли, а моето работно место е такво каде што од мене се бара да бидам секогаш дотерана. Активно барав решение за мојот проблем, па така запознав еден ортопед кој ми ги понуди овие фиксатори. Веќе 2 месеци носам фиксатор и лесно можам да ја ставам ногата во било која обувка – рамна или со штикла. Се чувствувам одлично! Прстите речисис не ми се криви и поради тоа сум многу среќна.

ВРАТЕТЕ ГИ УБАВИНАТА И ЗДРАВЈЕТО НА СВОИТЕ НОЗЕ! Ги прекинува болката и воспаленито во рок од 10 дена. Радикално ја елиминира деформацијата – за 3-6 месеци!

valgus pro